“Amber, wanneer ga je de Formule 1 presenteren?!” Die vraag heb ik de afgelopen jaren geregeld gekregen. Afgezien van het feit dat ik niet helemaal weet wat er met de frase “de Formule 1 presenteren” bedoeld werd, was ik daar ook niet echt mee bezig.

Ik ben van het nieuws en in mijn vrije tijd ben ik F1-liefhebber. Lekker overzichtelijk. Totdat er ineens een super leuk project langskwam bij de NOS: een Formule 1 podcast! Als je gevraagd wordt die te presenteren, dan zeg je natuurlijk volmondig ‘ja’! Ik weet niet of dat valt onder “de Formule 1 presenteren”, maar volgens mij komt het in de buurt.

Hoe dan ook, die podcast gaat er komen! Lang hoef je er niet op te wachten, want morgen is dé dag! We maken elke maandag na de race een aflevering, maar we zijn zo enthousiast dat we al twee keer vóór de seizoensstart gaan bomen over de F1. Een soort testweken dus.

Het idee in een notendop: verslaggever Louis Dekker en vaste gast en oud-coureur Jan Lammers schuiven (bijna) elke maandag bij mij aan om na te beschouwen. En ja, het zal veel gaan over Max Verstappen, maar dat is lang niet het enige. Morgen hebben we het bijvoorbeeld ook uitgebreid over de talenten die het Verstappen (en de rest) het komende seizoen moeilijk moeten gaan maken.

Trailer horen en promo zien? Dat kan hier!

Zoveel mensen, zoveel wensen. Wat vond je van de race? Wie of wat zou jij graag willen horen in de podcast? Heb je een goed idee of opbouwende kritiek voor ons? Laat het me weten, hier via de site of stuur me een tweetje!

De NOS Formule 1 podcast. Elke maandagmiddag op jouw favoriete podcast-platform, via de NPO Radio 1-app en nporadio1.nl. Abonneer je en mis geen aflevering!

25 februari – 11 maart – en daarna elke maandag na de race

Reageren is niet (meer) mogelijk.