Cover Uit Beeld

In de zomer van 2017 wordt Amber Brantsen, dan 27 jaar, gepresenteerd als het nieuwe gezicht van het NOS Journaal. De pers haast zich te melden dat het meisje dat ooit op de basisschool een spreekbeurt hield over nieuwslezen nu haar droom in vervulling ziet gaan. Wat de buitenwereld niet weet, is dat die droom jaren eerder nog onmogelijk leek.

Hoge standaarden, ambitie en wilskracht. Amber heeft het allemaal. Eigenschappen die in onze maatschappij enorm worden gewaardeerd. Maar het zijn ook precies de ingrediënten die Amber na haar middelbareschoolperiode in een allesverwoestende eetstoornis hebben gestort. Ze kreeg anorexia. Een intense, maar ook leerzame periode volgde, waarin steeds meer duidelijk werd dat artsen en psychologen haar niet zouden gaan redden: dat zou ze zelf moeten doen. Alleen.

Uit beeld is een openhartig boek over wat wij van onszelf vragen en verwachten. Een verhaal over de balans tussen gezond en ongezond. En een verhaal over de kracht die je uit jezelf kunt halen, door je te concentreren op je allersterkste eigenschappen.

Op 1 september 2020 verschijnt Uit beeld bij Uitgeverij Prometheus.

Reserveren kan overal online (bijv. bij Bol.comAmazon of Prometheus) maar natuurlijk ook bij jouw lokale boekhandel (tip!).

Heb je het boek gelezen en wil je er iets over kwijt? Of heb je andere vragen? Mail me: boek@amberbrantsen.nl

Uit beeld is een verhaal over anorexia. Maar ook een verhaal over de kracht die je uit jezelf kunt halen

NB Herken je bij jezelf eetgestoorde gedachten of handelingen? Praat erover met iemand die je vertrouwt en zoek professionele hulp. Je hoeft het niet alleen te doen.

Reageren is niet (meer) mogelijk.