Amsterdam, 15 november 2021 – Vier maanden voor de start van het Formule 1-seizoen 2022 maakt Viaplay zich klaar voor de lancering in Nederland. Het studioprogramma rondom de Formule 1-uitzendingen wordt vanaf komend seizoen gepresenteerd door Amber Brantsen. Wie naast haar aan tafel plaatsnemen als analisten wordt later bekendgemaakt.

Voor de Formule 1-fans is Amber Brantsen geen nieuw gezicht. Sinds 2019 was Brantsen, naast haar werkzaamheden als nieuwsanchor bij het NOS Journaal, de presentatrice van de NOS Formule 1-podcast. Vanaf de start van het seizoen 2022 is Viaplay-studio haar nieuwe domein.

Amber Brantsen voelt zich vereerd om Formule 1 in Nederland te mogen hosten. “De sport waar ik van hou – en vele Nederlanders met mij – is nog altijd aan het groeien en ik hoop dat we een nog breder publiek kunnen bereiken”, aldus Brantsen. “Samen met mijn Viaplay-collega’s in andere landen kunnen we bovendien meer kanten van de Formule 1 laten zien dan ooit tevoren. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!”

Het Nederlandse sportteam van Viaplay staat onder leiding van Marco Zwaneveld, die op 1 november gestart is als Head of Sports in Nederland. Hij is verheugd om Amber te verwelkomen als het eerste lid van Viaplay’s Formule 1-team in Nederland. “Ambers enthousiasme en passie voor de sport zijn aanstekelijk”, aldus Zwaneveld. “Met het nieuwe reglement, dat vanaf 2022 van kracht is, ontstaan er weer andere invalshoeken en verhalen. Door haar journalistieke achtergrond en nieuwsgierigheid zal Amber de kijkers op de juiste manier weten te boeien en informeren”.

Over Viaplay

Nordic Entertainment Group (NENT Group) is één van ’s werelds snelst groeiende streamingbedrijven. Het biedt content in vier categorieën – Viaplay Originals, films en series, content voor kinderen en live sport – en kan overal, altijd en op bijna elke device bekeken worden. Daarnaast biedt Viaplay elektronische sell-through (EST), transaction video on-demand (TVOD) en TV Everywhere (TVE) functionaliteiten. In de afgelopen jaren heeft Viaplay haar aanbod van eigen content aanzienlijk uitgebreid, wat populair is gebleken bij zowel kijkers in Scandinavië als internationale kopers. Viaplay-gebruikers kunnen gelijktijdig streamen op meerdere apparaten, films en series bekijken in offline modus en tot zes persoonlijke profielen aanmaken. Viaplay heeft de sportrechten in Nederland van onder andere Formule 1, Premier League, Bundesliga, PDC darts en meer.

****

De streamingdienst Viaplay van Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) is beschikbaar in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, IJsland, Estland, Letland, Litouwen en Polen. Viaplay wordt in 2021 gelanceerd in de VS en in 2022 in Nederland en het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Canada, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland tegen het einde van 2023. We exploiteren streamingdiensten, tv-zenders, radiostations en productiebedrijven, en ons doel is om verhalen te vertellen, levens te raken en werelden uit te breiden. De NENT Group, met hoofdkantoor in Stockholm en een wereldwijd perspectief, is genoteerd aan Nasdaq Stockholm (`NENT B’).

Reageren is niet (meer) mogelijk.